Молодь Церкви Воскресіння

Працюй

Інтернати

Серед багатьох служінь у нашій церкві, вже біля десяти років діє служіння з дітьми-сиротами, які виховуються в державних закладах. Тут задіяні і молодь, і старші люди. Усе почалося з дитячого притулку, що знаходиться по вулиці Левандівська, куди діти потрапляють з вулиці. Здебільшого, це діти, які втікають з неблагополучних сімей або просто шукають пригод. Тут вони перебувають не більше 3-ох місяців. В притулку вирішується їхня подальша доля: повертати додому чи відправляти в інтернат.

З часом служіння розширилося на НРЦ “Мрія” та дитячий будинок, що на вулиці Таджицькій. Молодіжний клуб “Віто” не один рік служив дітям вулиці. І зовсім недавно команда молоді також понесла Божу любов до дітей інтернату №2.

Відвідуючи дітей, ми намагаємося змінити їхнє життя, розповідаючи їм про Бога. Центром нашого служіння є Біблійний урок, – адже ніщо не допоможе дитині так, як живе Боже Слово, яке сильне діяти в їхньому житті і приносити значущі зміни. На недільних уроках в інтернаті ми проводимо ігри, співаємо дитячі християнські пісні, розповідаємо біблійні історії, вчимо золоті вірші, робимо поробки. Однак дітям важко повірити в слово почуте, адже реальність, з якою вони постійно зустрічаються, стверджує їм зовсім протилежне. Тому, щоб донести до дітей Божі істини, ми намагаємось їх практично втілювати: виявляти любов та піклування про дітей, даруючи їм подарунки, проводячи з ними час, спілкуючись. В суботу приходить група людей, які роблять з дітьми поробки. На жаль, система інтернатів та дитячих будинків не дає для нас широких можливостей, однак, ми намагаємося використовувати хоча б ті, що є. Ми помітили, що сам наш прихід уже приносить радість цим дітям. Вони з нетерпінням нас чекають. Дуже важливою також є молитва за цих дітей. Адже наші можливості і ресурси обмежені, а Господь може доповнити все, чого не можемо ми.

“Хоча у служінні дітям в інтернаті я недовго, але мені це подобається. На уроках ми з дітьми співаємо, граємо в різноманітні ігри, розповідаємо біблійні історії. Не зважаючи на те, що діти різного віку, спілкуватися з ними легко. Кожна дитина – неповторна. Ця неповторність зумовлена своєрідним для кожного характером. На уроках, які ми проводимо, вчаться не лише діти, але і я. Бог багато відкриває мені через них. Тому я вдячна Йому, що можу послужити цим дітям. Враження від служіння лише позитивні. ”

Надя Федишин
студент Львівського національного університету ім.І.Франка

“Відвідувати дитячий притулок я розпочала цього року. Моя присутність на першому занятті пробудила у мені велике бажання хоча б трішечки послужити цим дітям. Мені пригадалося свідчення одного брата, який прийшов до Бога у сиротинці через жінку-християнку. Вона приходила до них, розповідала про Христову любов, приносила їм солодощі та їжу. Через неї діти отримували багато радості. Це побудило мене, попри мій страх, недостатність практики у роботі з дітками, чи, скоріше, її відсутність, наполегливо працювати і вчитись. Доречі, у свій час, саме через цього брата із сиротинцю, я прийняла Господа у своє серце.

Людина й призначення – нероздільні речі! Я задоволена тим, що ми маємо можливість відвідувати цей дитячий притулок. Вірю, що це служіння здатне змінювати нас та наших ближніх. Дітки тут різні за характером, віком, вподобаннями, проте могутнє слово Боже і Божа любов формує нас у одну велику команду. Я щаслива, коли бачу, як дітки не байдуже слухають біблійні історії, виконують різні завдання, співають та посміхаються. Колись ці посіяні зернини проростуть і дадуть хороший плід.

Хочу далі продовжувати працювати на цій маленькій “земельній ділянці”, яку виділив мені всемогутній Бог, щоб навчитися вірити у Божу могутність у той час, коли я безсильна, безпорадна і невміла. ”

Ірина Жезло
студент Львівської національної академії мистецтв

Хочеться підтримати тих братів і сестер, які давно вже служать і, можливо, втомились. Хай Господь підкріпить вас і поблагословить. “А роблячи добре, не знуджуймося, бо часу свого пожнемо, коли не ослабнемо.” Гал.6:9.

Також закликаємо й інших молодих людей приходити і дарувати любов та піклування цим обездоленим діткам. Поки маємо добрий час, з любов’ю допомагаймо ближнім. “Жниво справді велике, та робітників мало; тож благайте Господаря жнива, щоб на жниво Своє Він робітників вислав”. Мт.9:37,38

Пов'язані новини

    Пов'язаних новин немає

    Пов'язані медіа

      Пов'язаних медіа немає